Gaat zwangerschap en de zonnebank samen?

Bij Perfect Tan Rotterdam krijgen wij vaak de vraag of zwangere vrouwen gebruik mogen maken van de zonnebank. Reden hiervoor is dat de huid tijdens zwangerschap of bij bepaald medicijngebruik vaak gevoeliger reageert op de zon. Het is daarom ook helemaal geen gekke vraag en we raden zwangere vrouwen dan ook altijd aan zich eerst goed te informeren over het gebruik maken van de zonnebank.

Normaal gesproken is het voor het ongeboren kind en de moedermelk niet per se slecht om de zonnebank in zeer beperkte mate te gebruiken, met nadruk op ZEER BEPERKT. Het is wel van groot belang te weten dat bij een zwangerschap het pigment in het gezicht veranderd wat aanleiding kan geven tot vlekken die niet altijd verdwijnen na de zwangerschap (dit noemt men vaak het zwangerschapsmasker). Bij vrouwen met een donkere huid is de kans hierop groter dan bij vrouwen met een lichtere huid.

Het is dan ook niet aan te raden tijdens de zwangerschap jezelf onnodig bloot te stellen aan UV-straling van de zon of een zonnebank. Tijdens de zwangerschap mag je nooit meer dan 15 minuten onder de zonnebank plaatsnemen, mede vanwege de toenemende temperatuur van het lichaam onder de zonnebank en de effecten van UV-straling.

Gynaecologen raden af gebruik te maken van de zonnebank en doen dat om verschillende redenen: het zwangerschapsmasker en de linea negra (donkere streep van de navel tot het schaambeen) kunnen zichtbaar worden. Deze verkleuringen van de huid gaan vaak pas na weken of maanden na de bevalling weer weg en in sommige gevallen helemaal niet meer.

Tevens is het mogelijk dat het onder de zonnebank te warm wordt voor de foetus en een te hoge temperatuur in de baarmoeder verhoogt de kans op een miskraam, neurologische afwijkingen en cardiologische afwijkingen.

Een Brits onderzoek toonde aan dat kinderen die geboren zijn in de late zomer of de herst, groter zijn dan kinderen die geboren zijn in de winter of lente. Men besluit daaruit dat je de zon helemaal niet moet mijden en dat dit nodig is voor de aanmaak van de vitamine D door ons lichaam (onder invloed van de zon). Draag echter wel voor alle zekerheid beschermende kledij rondom de buik.

ONZE ZONNEBANKEN IN ROTTERDAM

Ergoline 1600

De Prestige serie van Ergoline staat voor de nieuwste technologieën, gepaard met innovatieve comfort uitvoering en een tijdloos design. Het nieuwe topmodel… Lees Meer >

Ergoline 1400

De Ergoline Prestige 1400 is het vlaggenschip van de nieuwe luxe klasse van Ergoline. De indrukwekkende LED Light Show en het onovertroffen design boeit uw… Lees Meer >

Ergoline 1100

De Ergoline 1100 beschikt over 52 UV-lampen die zorgen voor een intense bruine tint. Het nieuwe gezichtsbruiner systeem met 4 ultra performance hogedruk units… Lees Meer >

Ergoline 880

De Ergoline 880 is een exclusieve zonnebank en beschikt over 51 krachtige UV lampen. Daarnaast beschikt de Ergoline 880 over 4 speciale lampen ter hoogte van … Lees Meer >

VERANTWOORD ZONNEN VOOR EEN PRACHTIG ZOMERS EN GEZOND KLEURTJE

OVER PERFECT TAN

Gelegen in hartje Rotterdam is Perfect Tan dé ideale locatie om te genieten van een heerlijke bruiningsessie.

ONZE ZONNEBANKEN

Bij Perfect Tan maken wij uitsluitend gebruik van de hoogste kwaliteit zonnebanken van Ergoline.

TIPS & ADVIES

Verantwoord zonnen is niet alleen goed voor je teint, maar ook voor je gezondheid, vrolijkheid en humeur!

COSMETICA

Door middel van verschillende cosmetica-producten en zonnebankcrèmes behaal je een perfect bruiningsresultaat.

ONZE TARIEVEN

Zonnen onder de beste kwaliteit zonnebanken tegen de scherpste tarieven. Lees hier meer over onze prijzen.

NEEM CONTACT OP!

Wilt u ook heerlijk komen zonnen en werken aan je bruine teint? Kom dan snel eens langs in onze luxe zonnestudio!