Do’s and don’ts onder de zonnebank

De een zegt dat het levensgevaarlijk is, de ander zweert bij de positieve effecten van het gebruik maken van een zonnebank. Maar is zonnen in een zonnestudio nou eigenlijk gevaarlijk of juist veilig? Een zonnesessie onder de zonnebank geeft je een zomers gevoel, maakt je fitter en geeft ook je humeur een boost. De vraag is dan ook: hoe kan je veilig zonnen? Want teveel is nooit goed.

Wél doen tijdens het zonnen:

Het is eigenlijk vooral belangrijk om met een gezond verstand een bezoekje te brengen aan een zonnestudio als Perfect Tan. In dit lijstje vindt je een aantal dingen die je op orde moet hebben om veilig en gezond gebruik te maken van een zonnebank:

 • Bepaal allereerst je huidtype om te zien of jouw huid geschikt is voor het zonnen onder een zonnebank . Onze medewerkers kunnen je hier zorgvuldig bij helpen.
 • Bescherm je ogen te allen tijde met een brilletje en kijk nooit in de brandende lampen. De UV-stralen kunnen je netvlies beschadigen, wat je zicht kan beperken.
 • Luister goed naar je lichaam: begint je huid te jeuken of te prikkelen? Ga dan onder de zonnebank vandaan.
 • Verzorg de huid na het zonnen met een vochtinbrengende creme. Dit voorkomt uitdroging van de huid en zorgt ervoor dat de huid soepel en vitaal blijft.
 • Een zonnekuur dient gelijkmatig opgebouwd te worden. Onze medewerkers kunnen je hierbij helpen.
 • Durf te vragen! Onze medewerkers kunnen je een persoonlijk zonadvies geven en kijken wat voor jouw huidtype en wensen het meest geschikt is.

Níet doen tijdens het zonnen:

Natuurlijk zijn er ook dingen die je beter niet kunt doen tijdens het zonnen, om de zonnesessie zo gezond mogelijk te houden. In het volgende lijstje vindt je een aantal dingen die je beter niet kunt doen tijdens het gebruik van een zonnebank:

 • Gebruik geen cosmetica onder de zonnebank. Make-up dient van tevoren verwijderd te worden, zodat deze geen irritatie kan veroorzaken. Ook kan make-up het bruiningsproces tegengaan.
 • Gebruik geen zonnebrandcreme bedoeld voor de buitenzon. De hoeveelheid licht is op jouw huidtype afgestemd, waardoor deze extra bescherming niet nodig is.
 • Ga niet onder de zonnebank als in jouw familie huidkanker voorkomt.
 • Kinderen mogen niet onder de zonnebank. Dit omdat hun huid nog in ontwikkeling is en verbranding sneller kan leiden tot huidkanker.
 • Gebruik niet vaker dan 50 keer per week de zonnebank. Bij lichte huidtypes ligt dit aantal nog lager. Meer informatie kunnen onze medewerkers je verschaffen.
 • Ga niet onder de zonnebank als je veel sproeten of abnormale pigmentvlekken of grote moedervlekken hebt, zonder hiervoor eerst een arts te hebben benaderd.
 • Gebruik geen zonnebank als de medicijnen die je gebruikt niet goed samen gaan met de straling. Raadpleeg altijd de bijsluiter van je medicijnen of vraag meer informatie aan je arts.

ONZE ZONNEBANKEN IN ROTTERDAM

Ergoline 1600

De Prestige serie van Ergoline staat voor de nieuwste technologieën, gepaard met innovatieve comfort uitvoering en een tijdloos design. Het nieuwe topmodel… Lees Meer >

Ergoline 1400

De Ergoline Prestige 1400 is het vlaggenschip van de nieuwe luxe klasse van Ergoline. De indrukwekkende LED Light Show en het onovertroffen design boeit uw… Lees Meer >

Ergoline 1100

De Ergoline 1100 beschikt over 52 UV-lampen die zorgen voor een intense bruine tint. Het nieuwe gezichtsbruiner systeem met 4 ultra performance hogedruk units… Lees Meer >

Ergoline 880

De Ergoline 880 is een exclusieve zonnebank en beschikt over 51 krachtige UV lampen. Daarnaast beschikt de Ergoline 880 over 4 speciale lampen ter hoogte van … Lees Meer >

VERANTWOORD ZONNEN VOOR EEN PRACHTIG ZOMERS EN GEZOND KLEURTJE

OVER PERFECT TAN

Gelegen in hartje Rotterdam is Perfect Tan dé ideale locatie om te genieten van een heerlijke bruiningsessie.

ONZE ZONNEBANKEN

Bij Perfect Tan maken wij uitsluitend gebruik van de hoogste kwaliteit zonnebanken van Ergoline.

TIPS & ADVIES

Verantwoord zonnen is niet alleen goed voor je teint, maar ook voor je gezondheid, vrolijkheid en humeur!

COSMETICA

Door middel van verschillende cosmetica-producten en zonnebankcrèmes behaal je een perfect bruiningsresultaat.

ONZE TARIEVEN

Zonnen onder de beste kwaliteit zonnebanken tegen de scherpste tarieven. Lees hier meer over onze prijzen.

NEEM CONTACT OP!

Wilt u ook heerlijk komen zonnen en werken aan je bruine teint? Kom dan snel eens langs in onze luxe zonnestudio!