Is zonnen onder een zonnebank gezond?

De een zegt dat het levensgevaarlijk is, de ander zweert bij de positieve effecten van het gebruik maken van een zonnebank. Maar is zonnen in een zonnestudio nou eigenlijk gezond voor je? Een zonnesessie onder de zonnebank geeft je een zomers gevoel, maakt je fitter en geeft ook je humeur een boost. De vraag is dan ook: hoe kan je veilig zonnen en in welke mate is zonnen gezond? Want teveel is nooit goed.

Met mate zonnen kan zeker gezond zijn:

  • Tijdens het gebruik maken van de zonnebank en het blootstellen aan de zon wordt vitamine D aangemaakt. Dagelijks zo’n 15 minuten je handen en gezicht blootstellen aan de zon is voldoende.
  • Hartkwalen en diabetes kunnen worden bestreden met blootstelling aan de zon. Mensen met een tekort aan vitamine D hebben namelijk meer kans op diabetes en hartkwalen. Veel ouderen kampen bijvoorbeeld met een tekort aan vitamine D, iets waar toch nog meer onderzoek naar gedaan moet worden.
  • Zwangere vrouwen die meer vitamine D produceren, maken meer kans op sterkere en langere baby’s. Dit blijkt uit onderzoek van de Bristol University.
  • Regelmatige blootstelling aan zonlicht zorgt voor een verlaagde kans op trombose. Dit blijkt uit onderzoek van Zweedse wetenschappers.
  • De zon helpt tegen astma. Spaans onderzoek luidt dat in koudere en nattere steden veel meer astma voorkomt dan op plekken waar veel zonlicht te vinden is.
  • Je sperma wordt beter van zonlicht. Uit onderzoek van de Universiteit van Kopenhagen blijkt dat mannen met een laag vitamine-D gehalte meer ongezonde zaadcellen hebben.
  • Overmatig zonlicht is funest voor de huid. Toch kunnen bepaalde kankersoorten zoals darm-, borst- en prostaatkanker minder snel ontstaan als er voldoende vitamine D wordt aangemaakt in het lichaam.

ONZE ZONNEBANKEN IN ROTTERDAM

Ergoline 1600

De Prestige serie van Ergoline staat voor de nieuwste technologieën, gepaard met innovatieve comfort uitvoering en een tijdloos design. Het nieuwe topmodel… Lees Meer >

Ergoline 1400

De Ergoline Prestige 1400 is het vlaggenschip van de nieuwe luxe klasse van Ergoline. De indrukwekkende LED Light Show en het onovertroffen design boeit uw… Lees Meer >

Ergoline 1100

De Ergoline 1100 beschikt over 52 UV-lampen die zorgen voor een intense bruine tint. Het nieuwe gezichtsbruiner systeem met 4 ultra performance hogedruk units… Lees Meer >

Ergoline 880

De Ergoline 880 is een exclusieve zonnebank en beschikt over 51 krachtige UV lampen. Daarnaast beschikt de Ergoline 880 over 4 speciale lampen ter hoogte van … Lees Meer >

VERANTWOORD ZONNEN VOOR EEN PRACHTIG ZOMERS EN GEZOND KLEURTJE

OVER PERFECT TAN

Gelegen in hartje Rotterdam is Perfect Tan dé ideale locatie om te genieten van een heerlijke bruiningsessie.

ONZE ZONNEBANKEN

Bij Perfect Tan maken wij uitsluitend gebruik van de hoogste kwaliteit zonnebanken van Ergoline.

TIPS & ADVIES

Verantwoord zonnen is niet alleen goed voor je teint, maar ook voor je gezondheid, vrolijkheid en humeur!

COSMETICA

Door middel van verschillende cosmetica-producten en zonnebankcrèmes behaal je een perfect bruiningsresultaat.

ONZE TARIEVEN

Zonnen onder de beste kwaliteit zonnebanken tegen de scherpste tarieven. Lees hier meer over onze prijzen.

NEEM CONTACT OP!

Wilt u ook heerlijk komen zonnen en werken aan je bruine teint? Kom dan snel eens langs in onze luxe zonnestudio!